Hoe het allemaal begon

In 1993 hebben MI-chel en Li-eve de melkverwerking opgestart om een toegevoegde waarde te bieden aan de geproduceerde melk. Na een intensieve opleiding in de Groene Poorte in Brugge openden zij het gezellige winkeltje achteraan op de boerderij. De nadruk lag al snel op fijne, afgewerkte ijsdesserts, waardoor het steeds drukker werd.

Daarom werd in 2004 de grote stap gezet om de stallen aan de straatkant te vervangen door een nieuwe productieruimte en een aantrekkelijke winkel. Daar vond je naast ijs ook andere zuivelproducten zoals huisgemaakte melkdesserts, karnemelk en meer dan 100 ambachtelijke kazen. Sindsdien is Isabelle voltijds betrokken bij het reilen en zeilen van de zaak om in 2011, samen met haar echtgenoot Bavo, Mili en de boerderij officieel over te nemen van Lieve en Michel, Bavo’s ouders. Samen met hun drie kinderen, Xander, Laure en Carlijn zorgen ze ervoor dat het familiale karakter van Mili behouden blijft.

In 2011 heeft de afzet van Mili zich verbreed naar de retail. Naast de verkoop aan particulieren en horeca is er nu ook een trouwe en goede samenwerking met Okay en Carrefour. De kwaliteit van onze producten werd nogmaals bevestigd door het behaalde Comeos certificaat.

Mili wil via de webshop haar actieradius nog vergroten. Daarvoor zijn we op zoek naar trouwe partners om als afhaalpunt van onze ijsdesserts te fungeren. Geïnteresseerd om een nieuwe win-win te creëren? Laat het ons zeker weten.

Het MILI-team

Het Mili-team is een hecht team. Zij kunnen op mekaar rekenen en elkeen draagt de klant op handen. Ze hebben een zekere vorm van zelfstandigheid in hun functie. Een ijstaart is dan ook het echte bewijs van teamwerk, aangezien iedereen hieraan te pas komt. Wil u kennis maken met ons, klik HIER.

Het productieproces

Mili werkt met veel zorg voor details en kwaliteit. Iedere stap in de productie wordt dan ook haarfijn geanalyseerd om fouten te voorkomen.

Een deel van de verse melk wordt dagelijks gekookt tot ijsmix. Na een rijping van één nacht wordt deze geturbineerd tot ijs. Naargelang de noden wordt dit ijs in dozen of vormen gespoten. Een ijstaart is een zeer arbeidsintensief product, aangezien dit vele stappen doorloopt. Op het einde wordt de taart afgewerkt naar wens van de klant.

Alle grondstoffen zijn oprechte, kwalitatieve producten, want daar staat Mili voor!

Wil u ons graag eens een bezoekje brengen, klik HIER.

Up-to-date blijven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!