MET KAAS VAN MILI, KIES JE VOOR TOPKWALITEIT OP MAAT!!

Bij Mili vind je net die kaas die bij je past!
De kwaliteit en herkomst van onze kazen ligt ons nauw aan het hart!
Al onze kazen zijn afkomstig van kleine Belgische, Franse, maar ook Spaanse en Italiaanse boerderijen. Meestal worden ze gemaakt met verse, rauwe melk, wat zorgt voor een rijkere smaak en een uitstekende kwaliteit.
Wij adviseren u graag in onze winkel in Lokeren. Deze kazen kunnen niet online besteld worden.

 

 • Abondance fermier: Deze harde koekaas is afkomstig uit de Savoie. Deze rauwmelkse kaas rijpt een 6-tal maanden. Wordt nog steeds op de boerderij gemaakt met melk van eigen koeien.
 • Blanche: Beauvoordse halfharde kaas met witte korst. Type Maredsous. Zachte, romige smaak. http://www.beauvoordse-walhoeve.be
 • Bryarde: half-pittige bierkaas, Beauvoordse Walhoeve, http://www.beauvoordse-walhoeve.bearmiggianoo
 • Cailladou: Franse, halfharde kaas met een zachte, kruidige smaak door de kruiden op de korst.
 • Comté grande saveur 18 maand/ Comté Arnaud 24m : Deze harde kaas wordt nog steeds als vanouds geproduceerd in één van de vele kleine kaasmakerijen in de dorpen van de Jura. Een comté kan tot 80 kg wegen, waarvoor 500 liter verse, rauwe melk voor nodig is. Na het rijpingsproces krijgt de kaas zijn specifieke fruitige smaak. Comté is een voedzame, veelzijdige kaas die zowel bij een aperitief past als bij een salade of op de boterham.
 • Grottengruyère: Onze grottengruyère is een zeer fijne gruyère afkomstig van de Zwitserse alpenweiden. Hij is iets zachter van structuur dan de Emmentaler, maar wordt ongeveer op dezelfde manier gemaakt. De verder rijping in de grotten zorgt voor een fijne, uitgesproken smaak. Zowel lekker in gerechten als bij een glas rode wijn. http://www.emmi-kaltbach.com/netherlands/nl/homepage/
 • Grottenemmentaler: DE PRESTIGE onder de emmentals. Deze typische gatenkaas heeft een perfecte zout- zoetbalans waarbij geen enkele smaak mag overheersen. http://www.emmi-kaltbach.com/netherlands/nl/homepage/
 • Barista:Deze speciale kaas heeft de publieksprijs gewonnen op Tavola 2019. Hij heeft een laagje koffie binnenin dat voor een heerlijk aroma zorgt.
 • Kaltbach creamy :In de zandstenen grot van KALTBACH heersen ideale omstandigheden om kaas te laten rijpen. Zo bereikt de kaas na een aantal maanden de perfecte rijping en kan hij zijn volle smaak en donkerbruine korst ontwikkelen. Dit proces heet grotraffinage.  Alleen de beste kaaswielen van uitgelezen kaasmakerijen worden uitgekozen om te rijpen in de grot. Daar worden ze door onze kaasmeesters zorgvuldig geraffineerd – tot elke kaas een echt culinair meesterwerk wordt. Deze zachte kaas heeft een luxueuze, gladde textuur door de Zwitserse room die gebruikt wordt in dit unieke recept. KALTBACH creamy is zeer veelzijdig en is daarom populair bij jonge amateurs van kaas. De aroma’s komen volledig tot ontplooiing als u de kaas combineert met vers fruit en een lichte, witte wijn. http://www.emmi-kaltbach.com/netherlands/nl/homepage/
 • Kaltbach Gold: van dezelfde kaasmakerij als de grottenemmental TOP! De sterktste Kaltbach kaas, raffineert gedurende 6 maanden alvorens hij zijn volle aroma ontwikkelt: hartig, sterk maar nooit bitter. Deze kaas heeft een typische bruine korst en is de ideale begeleider voor wijnen en gerechten met een zoete toets. http://www.emmi-kaltbach.com/netherlands/nl/homepage/
 • Keiemtaler: De keiemtaler is een West-Vlaamse romige gatenkaas met een nootachtige smaak. http://www.dischhof.be/
 • Koppige Vent:  pittige West-Vlaamse paterkaas http://www.beauvoordse-walhoeve.be
 • Kruidenkazen: Ambachtelijke kruidenkazen van de Beauvoordse Walhoeve. Verschillende soorten zoals, tomaat-bascilicum, paprika-gember, mosterd, noot, brandnetel zorgen voor een zachte romige smaak. Heerlijk als aperitief of op de boterham.
 • Le pavé de Soignies: Vierkantig Belgisch kaasje van het type pont-l’Evêque. Het is een halfharde kaas met een rode korst en een uitgesproken smaak.
 • Le Cousin: Harde kaas uit rauwe koemelk uit de regio Savoie. Pittig afsmakend, type Appenzeller
 • Parmiggiano Reggiano: . Deze harde, Italiaanse kaas uit rauwe koemelk weegt op zijn geheel ongeveer 35 kg. Om 1kg Parmigiano te maken heeft men zo’n 16l melk nodig. Deze kaas onderscheidt zich van de grote massa door zijn unieke, volle, maar zeer elegante smaak en structuur. Deze Italiaanse harde, brokkelende kaas is heerlijk in gerechten of als blokje.
 • Pas de Rouge: Deze Gentse kaas wordt gemaakt op basis van rauwe koemelk van biologische oorsprong, waaraan enkel zuursel, stremsel, zeezout en Bacterium Linens worden toegevoegd. Hij bevat gegarandeerd geen bewaar- of kleurmiddelen. ‘Pas de Rouge’ van Het Hinkelspel wordt nog steeds op dezelfde wijze gemaakt. Door het zacht afwerken van de wrongel bekomen ze een sterke melkzuurfermentatie, vanop de korst krijgen ze een inwerking van de roodbacterie. Dit resulteert in zacht en zeer soepel zuivel. http://www.hethinkelspel.be/hinkelspelkaas-2/pas-de-rouge/
 • Raclette St Bernard: Raclette is een echt stukje Zwitserland en staat garant voor natuurlijke zuiverheid, topkwaliteit. Deze raclette St Bernard is romig en halfpittig.
 • Tomme aux Marc de raisins:   Een Tomme au Marc de Raisin (Savoie) is geen eenvoudige kaas, maar zeer uitgesproken van smaak. De combinatie druivenmost-wijn geeft iets pittig pikants met lichtzure toetsen op de achtergrond. In principe mag je praktisch alle kaaskorsten opeten, maar hier is het afgeraden want de korst is bedekt met de druivenmost. Tomme au Marc de Raisins is een kaas die tot de verbeelding spreekt en vrij uniek is. Hij kan immers pas na het oogsten van de druiven voor de wijn gemaakt en verkocht worden.
 • Tête de Moine: Tête de Moine AOP, letterlijk ‘monnikshoofd’, is een cilindervormige, gesmeerde, halfharde kaas met een gewicht van zo’n 800 gram en een zeer fijn deeg, dat smelt in de mond. Hij wordt niet gesneden, maar met een speciale schaaf zoals de Girolle of Pirouette tot fijne roosjes gedraaid. Door het schaven komt een groter oppervlak van de kaas in aanraking met de lucht. Dit verandert enerzijds de structuur van het kaasdeeg en maakt anderzijds de volle ontplooiing van de aromatische, goed smeltende smaak mogelijk.
 • Groenentaler: Deze West-Vlaamse kaas wordt bij het Groendal in Rumbeke gemaakt. Dit is een grote gatenkaas, type Emmentaler met een volromige, typisch zoetere smaak met notige tinten.
 • Westmalle: Zachte bierkaas gemaakt door de trappisten van Westmalle
 • Phébus des pyrénées: Dit is een halfharde, romige kaas uit de Pyreneeën. Met zijn gewassen korst en houten rand heeft hij een nootachtige aroma.