MET KAAS VAN MILI, KIES JE VOOR TOPKWALITEIT OP MAAT!!

Bij Mili vind je net die kaas die bij je past!
De kwaliteit en herkomst van onze kazen ligt ons nauw aan het hart!
Al onze kazen zijn afkomstig van kleine Belgische, Franse, maar ook Spaanse en Italiaanse boerderijen. Meestal worden ze gemaakt met verse, rauwe melk, wat zorgt voor een rijkere smaak en een uitstekende kwaliteit.
Wij adviseren u graag in onze winkel in Lokeren. Deze kazen kunnen niet online besteld worden.

Blauwschimmelkazen

 • Foto blauwschimmelkaasPas de Bleu: Een Belgische blauwschimmelkaas uit biologische, rauwe koemelk. De kaas wordt gemaakt door de coöperatieve kaasmakerij Het Hinkelspel in het Oost-Vlaamse Sleidinge. De melk komt van een aantal boeren in de Westhoek. Deze kaas rijpt een 6 à 8 weken.
 • Valdeon:  Deze mooie Spaanse blauwaderkaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koe- en geitenmelk.  De kaas is verpakt in plataanbladeren. De structuur van de kaas is korrelig en de smaak vol en krachtig.
 • Fourme aux Sauternes:Deze klassieker is een Franse blauwschimmelkaas uit Auvergne. Het is een redelijk zachte kaas uit rauwe koemelk en gedrenkt in Sauternes waardoor je een licht zoete smaak bekomt.
 • Achelse Blauwe of Grevenbroucker: Deze gekroonde kaas is een unieke blauwschimmelkaas van rauwe koemelk. Bij doorsnede is het net marmer. Deze kaas wordt niet doorprikt maar dankt zijn blauwe adering aan nauwkeurig op elkaar gestapelde wrongel. Tijdens de rijping van 10 weken wordt het zuivel zacht en slibt de luchttoevoer toe. De kaas heeft voor een blauwschimmelkaas een zeer laag zoutgehalte. Hij smaakt mild en romig met een lichte, pittige nasmaak en  is snijdbaar met de draad en op kamertemperatuur smeerbaar.
 • Gorgonzola: Dit is een blauwschimmelkaas van volle gepasteuriseerde koemelk uit het noorden van Italië die al sinds eeuwen vervaardigd wordt. De gebruikte schimmel, Penicillium glaucum, is verantwoordelijk voor de karakteristieke zachte, romige smaak.Foto blauwschimmelkaas 2
 • Stilton: Deze cilindervormige Engelse, gepsateuriseerde koemelkkaas heeft een ruige, lichtbruine korst waarin je kleine gaatjes terugvindt. Het zuivel is smeuïg en mooi dooraderd met blauwe schimmel. Silton is rijk van smaak en niet te zout of te bitter.
 • Blue Shopshire: Dit is gelijkend aan de Stilton, maar heeft een gele kleur.
 • Bleu de Chèvre de Jouvence: Dit is een zachte blauwschimmelkaas, uniek in zijn soort. Deze Franse kaas wordt vervaardigd op la Ferme de la Tremblaye. Zijn uiterst zachte , romige smaak, gecombineerd met de fijne bleu binnenin is aan de buitenkant afgewerkt met een laagje as. Het is echt een aanrader!
 • Bleu de Basques: De Bleu des Basques is een pittige blauwschimmelkaas uit Frans Baskenland. De kaas wordt gemaakt uit gepasteuriseerde schapenmelk. Zij verzamelen de schapenmelk van  meer dan 150 boerderijen uit de regio en verwerken deze tot kaas.
 • Roquefort: Pittige blauwschimmelkaas uit rauwe schapenmelk. De kaas is afkomstig uit de Pyreneeën en rijpt verplicht in het dorpje Roquefort. Zijn typische zoute, sterke smaak is voor de echte liefhebbers.
 • Blu Bottera: Deze zachte Italiaanse blauwe kaas is toegankelijk voor iedereen. Met zijn zacht donsje en zijn ronde vorm heeft hij een hoge aaibaarheidsfactor.