MET KAAS VAN MILI, KIES JE VOOR TOPKWALITEIT OP MAAT!!

Bij Mili vindt je net die kaas die bij je past!
De kwaliteit en herkomst van onze kazen ligt ons nauw aan het hart!
Al onze kazen zijn afkomstig van kleine Belgische, Franse, maar ook Spaanse en Italiaanse boerderijen. Meestal worden ze gemaakt met verse, rauwe melk, wat zorgt voor een rijkere smaak en een uitstekende kwaliteit.
Wij adviseren u graag in onze winkel in Lokeren. Deze kazen kunnen niet online besteld worden.

  • St. Felicien: Klein, Frans koemelkkaasje. Dit wordt in een stenen potje geserveerd omdat het binnenin een lopend zuivel heeft. Het is zeer zacht van smaak en uiterst romig.
  • Keiems Bloempje: Dit biologische, Belgisch witschimmeltje van het Dischhof kan je vergelijken met een zachte brie. Het heeft een zeer zachte, romige smaak en je kan het natuur of met kruiden bekomen.
  • Cremeux de BourgogneDeze boterachtige witschimmel is een ‘trippel cream’ kaas, wat betekent dat er tijdens het maken extra room aan toegevoegd wordt.  De zachte witte bloemige korst geeft de kaas een beetje nootachtig en bloemige smaak. Deze kaas laat een filmlaagje van room op de tong achter. Zachter bestaat er niet.
  • Cremeux de Jura : Cremeux du Jura heeft een witte korst waaronder een gewassen rode korst schuil gaat. Hierdoor is de smaak vol aromatisch, maar niet pikant of scherp. Deze kaas is bij een borrel te consumeren, maar leent zich ook uitstekend om in de oven opgewarmd te worden.
  • Vacherin: Vacherin Mont-d’Or AOP is de unieke zachte kaasspecialiteit uit de Jura van Vaud. In de Vallée de Joux wordt hij al meer dan 100 jaar met veel liefde op ambachtelijke wijze gemaakt, om vervolgens in traditionele rijpingskelders zijn delicate, milde smaak te ontplooien, waarbij zijn mantel van inlands dennenhout voor de typische, exquise toets van tannine zorgt. Vacherin Mont-d’Or AOP werd oorspronkelijk van oktober tot de lente geproduceerd, omdat vroeger in de winter te weinig melk beschikbaar was voor de productie van de grote wielen gruyère. Later werd dit een traditie. Tegenwoordig loopt de productie van eind september tot april.
  • St Pondor: Brie met een laagje noten of kruidenkaas
  • Oliviano pesto of pomodore: Brie met een laagje rode of groene pesto
  • Gaperon: Deze Franse zachte kaas wordt gemaakt van koemelk, karnemelk en rauwe melk. De wrongel wordt met peper en look gemengd, wat zijn typische smaak geeft.
  • Chaource fermier: Dit is een zachte Franse witschimmelkaas. Hij wordt in de Champagne of de Bourgogne geproduceerd. Het is een verse lichte kaas met stevig zuivel en een lichtzure smaak.
  • Val Morel: zeer zacht vers koekaasje met kruiden
  • Marbré d’armance: zeer zacht Frans witschimmeltje met laagje tomaat binnenin.
  • Brie de Meaux: Deze typische Franse kaas wordt met rauwe melk gemaakt en met de hand in de kaasvormen geschept. Na een rijpingsproces op stro, geeft het zijn typische karaktervolle smaak en romigheid.
  • Camembert Normanville: Deze zachte Franse witschimmelkaas kent zijn oorsprong in Normandië. De rauwe melk zorgt voor een uitgeproken zachte, romige smaak.
  • Camembert Appelen en Noten: Deze camembert wordt gedrenkt in appelcider en krijgt een laagje appeltjes bovenaan. Zijn smaak is dan ook sterker dan de gewone camembert.
  • Camembert met Calvados: Deze camembert wordt gespoeld met Calvados wat een typische sterke smaak als gevolg heeft.
  • Cailladou: zeer zachte, halfharde kaas met kruiden op de korst. Bij het rijpen krijgt de kaas een wit laagje schimmel tussen de kruiden door.
  • Brillat Savarin met kruiden, truffel of papaya:
  • Brussels Ketje: Dit is een zeer pittig kaasje!  Deze rauwmelkse, romige camembert wordt gedrenkt in Kriekbier en vervolgens gepaneerd.