MET KAAS VAN MILI, KIES JE VOOR TOPKWALITEIT OP MAAT!!

Bij Mili vind je net die kaas die bij je past!
De kwaliteit en herkomst van onze kazen ligt ons nauw aan het hart!
Al onze kazen zijn afkomstig van kleine Belgische, Franse, maar ook Spaanse en Italiaanse boerderijen. Meestal worden ze gemaakt met verse, rauwe melk, wat zorgt voor een rijkere smaak en een uitstekende kwaliteit.
Wij adviseren u graag in onze winkel in Lokeren. Deze kazen kunnen niet online besteld worden.

  • Reblochon: Een zeer romige roodflorakaas van rauwe melk uit de Haut-Savoie in de Franse Alpen waarvan de smaak zich in de mond opent en een verfijnde notensmaak achterlaat. Het vochtige, gladde en soepele paté geeft een fris, helder aroma van de schimmel. Deze kaas is het hoofdingrediënt van de bekende Franse tartiflette.
  • Pas de Rouge:  Een halfharde, rauwemelkse kaas van Het Hinkelspel uit Gent. Deze biologische kaasmakerij fermenteert met zorg de kaas met een roodbacterie. Dit resulteert in zacht en zeer soepel zuivel.
  • Epoisses: Tijdens de rijping wordt de epoisses enkele malen per week gewassen met Marc de Bourgogne. Deze Marc de Bourgogne geeft epoisses zijn unieke, karakteristieke, pittige smaak. De korst van de epoisses verandert van licht oranje naar steenrood. Een rijpe epoisses loopt direct na het aansnijden uit. Hij is gemaakt van gepasteuriseerde melk.
  • Langres: Een klein Bourgondisch kaasje dat minimum 15 dagen rijpt. Zijn speciale vorm met ingedeukte bovenkant en zijn oranje kleur, vallen direct op. Hij is erg romig, maar toch pittig van smaak.
  • Pavé De Soignies: Dit Belgisch, vierkantig kaasje,type pont-l’Evêque, is een halfharde kaas van rauwe melk met een rode korst en een uitgesproken smaak. Deze lichtoranje kaas wordt bij de familie Devroede gemaakt in Henegouwen en heeft een frisse, smedige smaak met noties van heidebloemen.
  • Charmoix: Deze fijne rauwemelkse boerenkaas uit de Ardennen is zacht van structuur, maar vol van smaak. De korst is licht gewassen en rijping gebeurt in vochtige kelders.
  • Troufleur: Zachte kaas gemaakt van volle rauwe melk uit de Hoge Venen. Hij rijpt gedurende 2 maanden en wordt met bruin bier uit Bellevaux (ambachtelijke brouwerij) ingewreven. De kaas dankt zijn naam aan de verzamelaar van turf in de Hoge Venen.
  • Munster fermier: De oorsprong van deze kaas ligt in de Elzas. Een jonge munster heeft een dunne rozerode korst met een wit zuivel. Naarmate de ouderdom, heeft de Munster een zeer uitgesproken smaak en geur. Hij is gemaakt van verse rauwe melk.
  • Herve: De “Herve” behoort tot de familie van de zachte kazen met gewassen korst. Dat brengt een regelmatig rijpingswerk met zich mee, want elke kaas wordt meerdere keren per week gewassen en omgedraaid. Mensenhanden zijn dus onmisbaar voor de lange en methodische rijping van de kaas, die langzaamaan een oranje en lichtjes vette korst krijgt en zo zijn typische smaak en geur verkrijgt. Deze heerlijke Belgische kaas van rauwe melk kan je zowel pittig als zachter bekomen.
  • Maroilles fermier: Zijn typische vierkante vorm en oranjerode gewassen korst met ruwe ribbels maken de Maroilles direct herkenbaar. Deze Franse kaas van rauwe melk heeft een pittige geur en smaak.
  • Vigneron : klein, rond gepasteuriseerd Frans kaasje met gewassen korst. Het is een romige kaas met laagje nootjes, truffel of gedrenkt in champagne.
  • Petit Caporal aux Calvados: Dit klein rond, gepasteuriseerd roodschimmeltje heeft een natte, oranje korst. Het kaasje werd gedrenkt in Calvados, waardoor het zijn typische pittige smaak heeft.
  • Drie mussen: Deze kleine, fijne roodschimmelkaas van rauwe melk werd geproduceerd in het West-Vlaamse Dischhof. Hij heeft een romige structuur en een pittige smaak.
  • Chimay poteaupré:  Zijn ronde vorm, zijn schimmelkorst, zijn smeuïge en malse textuur, zijn uitgesproken, zuivere en volle smaak maken van deze kaas de crème de la crème van de trappistenkazen. Hij is gemaakt met gepasteuriseerde melk.
  • Chimay winterkaas: Een uitgesproken en typische geur, een gladde kaas, een oranje korst met een melkachtige schimmellaag, smeuïg als geen ander. De winterkaas van Chimay bezorgt uw smaakpapillen een prachtig boeket van notenaroma’s verrijkt op het einde met een uitgesproken fijne toets. Verkrijgbaar van september tot februari
  • St pondor périgord: Halfharde, gepasteuriseerde roodschimmelkaas gedrenkt in notenlikeur. Zijn krachtige smaak en zijn notenparfum zorgen voor een uniek evenwicht.
  • Le diable de Mouligneau: Klein roodschimmeltje met rauwe melk van de Waalse Ferme de Mouligneau. Iets vaster dan zijn broertje l’oscar, maar even uitgeproken van smaak.
  • L’oscar du Mouligneau: Deze zeer romige, rauwe melkse roodschimmelkaas wordt geproduceerd op de Waalse boerderij de Mouligneau. Zijn karaktervolle en romige smaak maken hem zeer uniek. Hij heeft dan ook al meerdere prijzen gewonnen.
  • Delice De Vosges: zeer zachte, gepasteuriseerde, romige, niet ruikende roodbacteriekaas, type chaumes.
  • Vacherin Mont-d’Or: Deze onvergelijkbare zachte kaas komt uit de Jura Vaudois, een gebied rijk aan dennenbossen en weelderige weilanden. Hier wordt deze kaas al meer dan 100 jaar met liefde handmatig geproduceerd in ambachtelijke kaasmakerijen, waarbij het rijpingsproces in de stilte van de kelders plaatsvindt. De meesterkaasmakers besparen tijd noch moeite om de kaas optimaal zijn romige enigszins vloeibare textuur, delicate smaak en subtiele aroma’s te laten ontplooien. Nadat de kaas in een gietmal is gevormd, wordt hij omwikkeld met een dunne strook sparrenhoutenschors, waardoor zich een lichte tannine toets ontwikkelt. Het is een seizoenskaas. De productie loopt van september tot april. De aroma’s komen het best tot uiting op kamertemperatuur. Hij doet het uitstekend als dessertkaas, geserveerd met een lepel. Zo komen zijn aroma’s en romige textuur het best tot uiting. Opgewarmd in de oven en geserveerd met aardappelen of met knapperig brood wordt deze lekkere “fondue” een volledige maaltijd.
  • Kwaremont: Deze zachte, smeuïge halfharde kaas heeft zijn naam te danken aan de de oude Kwaremont, een heuvel in de ronde van Vlaanderen en is gemaakt met het gelijknamige bier. De kaas smelt haast op je tong en is desondanks toch smaakvol.
  • Kaasterkaas: Deze romige kaas van Het Groendal heeft een bronze medaillle gewonnen op the World Cheese awards. Tijdens zijn rijping wordt de kaas gewassen met een pekel, dit geeft de kaas zijn licht uitgesproken kaas. Qua smaak en structuur ligt hij tussen een Munster en een Reblochon.
  • L’affiné au Champagne: Deze lopende, pittige kaas heeft wat weg van de bekende Epoisses. Nietegenstaande dat deze kaas gewassen wordt met Champagne. De lichtroze, zacht korst mag je opeten en de romige structuur is een streling voor de tong.
  • Delice de Houblonesse: Deze kaas is het kleine broertje van de Kaasterkaas, gemaakt bij het Groendal in Rumbeke. Deze pittige kaas wordt gewassen met een destilaat van hoppescheuten.