MET KAAS VAN MILI, KIES JE VOOR TOPKWALITEIT OP MAAT!!

Bij Mili vind je net die kaas die bij je past!
De kwaliteit en herkomst van onze kazen ligt ons nauw aan het hart!
Al onze kazen zijn afkomstig van kleine Belgische, Franse, maar ook Spaanse en Italiaanse boerderijen. Meestal worden ze gemaakt met verse, rauwe melk, wat zorgt voor een rijkere smaak en een uitstekende kwaliteit.
Wij adviseren u graag in onze winkel in Lokeren. Deze kazen kunnen niet online besteld worden.

Oudendijk jong: OudenDijk Jong is een zeer jonge en smeuïge kaas die vijf tot zes weken heeft gerijpt op houten planken. Hij maakt het verschil met z’n mooie lichtgele korst en z’n frisse en volle smaak. OudenDijk Jong is de ideale kaas voor verschillende gelegenheden en smaakt overheerlijk op uw boterham én bij een aperitiefje.

Oudendijk jong belegen: OudenDijk Jong Belegen combineert het smeuïge van jonge kaas met de pit van een doorgerijpte kaas. Het rijpingsproces van drie maanden proef je zo aan z’n krachtig aroma. Voor wie houdt van wat meer karakter op boterham of sandwich, is dit puur genieten!

OudenDijk Extra Belegen: Dit is een Noord-Hollandse Gouda met een krachtige, doorgerijpte allure. De kaasmeesters passen gedurende het rijpingsproces van 8 maanden geduldig en zorgvuldig ambachtelijke methodes toe om deze kaas z’n unieke, krachtige smaak te geven.

Oudendijk oud: De kaasmeesters hebben deze oude kaas één jaar lang met de grootste zorg gekoesterd. Dat proef je meteen aan z’n verpletterend lekkere smaak. Donker van kleur, is OudenDijk Oud zowel pikant en pittig, als romig en zacht. Deze kaas heeft alles om de liefhebbers van oude kaas blijvend te verleiden. Met een boterham of met een biertje: OudenDijk Oud zorgt voor een onvergetelijke smaaksensatie.

Oudenijk Millenium,Oude brokkelkaas: De ‘Grand Cru’ van onze kaaskelders. De kleine, witte kristallen in de kaas zijn daar het bewijs van. Dankzij een rijpingsproces van drie jaar of 1000 dagen krijgt deze overjarige kaas een zeer karaktervolle en pittige smaak. Deze overheerlijke kaas trekt de aandacht door z’n zeer oranje kleur. Hij staat garant voor gezelligheid en is het perfecte hapje bij een glaasje rode wijn. OudenDijk Millennium is bij uitstek de kaas voor kenners.

Flandrien Oud: Deze heerlijke oude kaas van eigen bodem is verder gerijpt tot 12 maand. Dit is voor de liefhebbers van een krachtige, volle en intense kaassmaak.De Flandrien Oud is de ultieme bekroning van het vakmanschap van de kaasmaker. Door het langdurige rijpingsproces komen de verfijnde aroma’s helemaal vrij. Toch blijft de kaas lekker romig. U kan de Flandrien Oud zowel als sneetje op de boterham, als aperitiefhapje en als dessertkaas degusteren. Kies een trappistenbier of een volle, krachtige wijn als metgezel. Intens genieten !

Flandrien Grand Cru: Dit is een topkaas van eigen bodem!  De kaasmeesters laten de Flandrien 18 maanden doorrijpen op vurenhouten kaasplanken. Door dit lange rijpingsproces krijgt de kaas een brokkelige textuur en een lange, volle nasmaak. De gevormde zoutkristallen zijn een ware sensatie in de mond! Dit alles maakt van Flandrien Grand Cru een heerlijke degustatiekaas voor échte bourgondiërs.

Groendal Oud: Deze oude kaas van Groendal in Roeselare is de trotse eigenaar van een gouden medialle op de World Cheese Awards. Deze oude kaas is 12 maanden gerijpt en heeft een mooie romige toets. Een aanrader.

Groendal Brokkelkaas: Het oudere broertje mag niet ontbreken. Het Groendal heeft reeds 12 medailles met hun kazen gewonnen en deze brokkelkaas van 18 maanden rijping is fier op zijn gouden medaille. Het mooie evenwicht tussen de carameltoetsen en de fijne brokkelige structuur.