MET KAAS VAN MILI, KIES JE VOOR TOPKWALITEIT OP MAAT!!

Bij Mili vindt je net die kaas die bij je past!
De kwaliteit en herkomst van onze kazen ligt ons nauw aan het hart!
Al onze kazen zijn afkomstig van kleine Belgische, Franse, maar ook Spaanse en Italiaanse boerderijen. Meestal worden ze gemaakt met verse, rauwe melk, wat zorgt voor een rijkere smaak en een uitstekende kwaliteit.
Wij adviseren u graag in onze winkel in Lokeren. Deze kazen kunnen niet online besteld worden.

  • Verse crottins ( natuur, bieslook): Verse Lokerse geitenkaas met zacht, romig geitenzuivel.
  • Lokerse geitenbuche: zachte, romige geitenkaas, met de hand bereid op de boerderij ’t Eikenhof in Lokeren. Ideaal op de grill met een vleugje honing.
  • Lokers witteke: lichte gerijpte geitencamembert. Deze witschimmelkaas heeft een zeer zacht, romig en licht lopend karakter.
  • Florence natuur of met provencaalse kruiden (geitenbrie): De Florence wordt gemaakt op de Limburgse bioboerderij Karditsel. De kaaswrongel voor Florence wordt met de spaan, net als bij Brie de Meaux, laagje per laagje handmatig in de kaasvorm geschept. Door die handelswijze is het zuivel mooi gesloten en korrelloos. Florence krijgt door het rijpingsproces een mooie witschimmelkorst. Zacht van smaak in jong rijpingsstadium, krijgt Florence meer smaak en karakter in een latere rijpingsfaze als er zich door eiwitafbraak net onder de korst een lopend laagje heeft ontwikkeld.
  • Jacquin: klein, rond, Frans geitenkaasje bedekt met een laagje as. Dit kaasje is zowel vers als gerijpt beschikbaar.
  • Cabricharme:  Deze kaas wordt geproduceerd op een Ardense boerderij. Zij is het zusje van de Charmoix. Op deze melk- en kaasboerderij groeien de geiten op een zeer humane wijze op. Deze zeer aparte kaas heeft een zachte, volle smaak en heeft bijna een vlezige structuur. De Cabricharme wordt ook wel de trappistenkaas van geitenmelk genoemd.
  • Deliziola dit capra (geitengorgonzola): typische romige, Italiaanse blauwschimmelkaas, maar deze keer gemaakt met geitenmelk. Zeer zacht van smaak en structuur.
  • Tomme de chevre fouzon: Deze Franse, zachte kaas heeft de typische korrelige geitenzuivelstructuur. Hij is zacht van smaak met een natuurlijk laagje as op de korst.
  • Le Fleur Bleu: Dit is een zachte blauwschimmelkaas, uniek in zijn soort. Deze Franse kaas wordt vervaardigd op la Ferme de la Tremblaye. Zijn uiterst zachte , romige smaak, gecombineerd met de fijne bleu binnenin is aan de buitenkant afgewerkt met een laagje as. Het is echt een aanrader!
  • La bonde de Sologne: typisch geäffineerd, klein Frans geintenkaasje met een licht pittige smaak en korrelende structuur. We bieden deze met of zonder as op de korst.
  • Tomme de chevre de Vichy: Vaste Franse rauwe melkse geitenkaas met een natuurlijke gebloemde korst. Pittige, licht pikante smaak.
  • Cabriolait: Halfharde kaas van de biokaasmakerij Het Hinkelspel uit Gent. Deze halfharde kaas is romig in de mond en licht pittig van smaak.
  • crottin chavignol: klein vast, geäffineerd Frans geitenkaasje. Hou ouder het kaasje, hoe meer karakter.
  • Le p’tit Mèje: klein, zacht Frans kaasje bereid met een subtiele mengeling van de zachte smaak van koemelk en het pittige karakter van geitenmelk. Zacht in de mond met een aromatische nasmaak.
  • Délice de Poitou: zachte gerijpte geitenkaas met as op de korst
  • Jousseaumme taupinette:Hij heeft een zeer uitgesproken smaak van geitenkaas gecombineerd met een zeer smeuïg mondgevoel welke bijna romig is. Hoe ouder de kaas is, des te verder dat deze uitloopt en de smaak beter naar voren komt.
  • Mothais sur Feuille: Boerderijgemaakte geitenkaas met kleverige korst en een smeltende pâte met een zachte smaak. De kaas rust op kastanjebladeren zodat hij zo vochtig mogelijk blijft.
  • Cabriogand: Vaste geitenkaas van de biokaasmakerij Het Hinkelspel. Perfect in een stukje als aperitief of in sneetjes voor op een stukje brood.