MET KAAS VAN MILI, KIES JE VOOR TOPKWALITEIT OP MAAT!!

Bij Mili vindt je net die kaas die bij je past!
De kwaliteit en herkomst van onze kazen ligt ons nauw aan het hart!
Al onze kazen zijn afkomstig van kleine Belgische, Franse, maar ook Spaanse en Italiaanse boerderijen. Meestal worden ze gemaakt met verse, rauwe melk, wat zorgt voor een rijkere smaak en een uitstekende kwaliteit.
Wij adviseren u graag in onze winkel in Lokeren. Deze kazen kunnen niet online besteld worden.

  • Manchego: Spaanse, belegen ivoorgele kaas uit de regio “La Mancha”. De melk voor de bereiding is afkomstig van het “La Mancha” schaap. De melk is rauw en rijk aan smaak. Het zuivel heeft kleine gaatjes en is vaak geel van kleur. De Manchego heeft de vorm van een tonnetje en is herkenbaar aan de met was bewerkte korst. Manchego is verkrijgbaar in meerdere leeftijden tierno (jong), curado (belegen), viejo (oud). Zelfs op  oude leeftijd heeft de kaas een zoete nootachtige smaak.
  • Manchego rozemarijn: Een extra belegen Manchego met rozemarijn op de korst.
  • Pecorino romano: Deze harde Italiaanse schapenkaas heeft een wat droge zilt en pittige smaak dankzij de schapenmelk. Zeer geschikt als kaas in de  keuken (raspen), maar zeker ook bij een glas.
  • Tomme de Brebis Basque: Deze Franse vaste schapenkaas heeft een zeer vaste structuur. De kaas smelt in de mond ondanks zijn uitgeproken, maar toch zachte smaak.
  • Margalet de Papillon:  zeer zacht, klein, rond witschimmeltje. Heel romige structuur.
  • Rondin Papillon:  Deze langwerpige, harde schapenkaas heeft een zeer pittig karakter.
  • Berger de Lozere: Deze lokaal geproduceerde Franse schapenkaas is smeuïg en heeft een witte gebloemde korst. Hij biedt een zeer zachte, romige smaak en een lopende structuur.
  • Bel fiuritu: Deze Corsicaanse kaas is uniek in zijn soort. Hij heeft een rode, gewassen korst en een pittige, romige smaak. Vertaald vanuit Corsicaans dialect betekend U Bel Fiuritu ‘een mooie bloem’. Deze gewassen korstkaas heeft een welriekende geur en is zeer smaakvol. De kaas wordt gemaakt in een bergachtige gebied onder de stad Bastia. De smaak lijkt enigzins op een rijpe munster alleen is het zuivel iets steviger. Fantastische dessertkaas in combinatie met muscat de Corse of Liqueure de Myrte.
  • Brebis au pommeau: Franse schapencamembert met appelen en noten en gedrent in appellikeur. Deze witschimmelkaas heeft een zeer uitgesproken smaak.
  • Saveur de maquis: Een zeer fijne schapenkaas uit Corsica. Door zijn zacht en romig, maar toch stevig zuivel is hij zeer uitzonderlijk. Licht zurige smaak, beïnvloed door de kruiden van de Maquis. Natuurlijke korst, bedekt met Rozemarijn en bonekruid. 
  • Pecorino cru roncione: Deze oude Pecorino is gerijpt op stro. Daarom krijgt deze Italiaanse harde kaas een uitgeproken smaak. Heerlijk om zo te eten.
  • Bleu Brebis Basque: Deze Baskische kaas biedt een stevig, maar romig zuivel. Hij is lichtgeäderd en heeft een oprechte smaak en een natuurlijk korst. Dit is een niet alledaagse, maar overheerlijke kaas.